Brugsanvisning

  1. Start med at anlægge madrassen i et passende lag i en ren boks, ca 10 til 15 cm. Til en 3 x 3 meter boks bør anvendes ca 100 kg til opstart af madrassen. Dvs 5 baller Hestehamp pr Hest. Hellere for meget end for lidt i opstart.
  2. Madrassen kan hvis man har en allergihest vandes med ca 10 liter vand. Hestehamp er ikke 100% støvfrit men kan blive det ved vanding.
  3. I det daglige tages kun hestepærer ud med en greb og der suppleres med nyt strøelse efter behov. Supplering er typpisk 2 gange 10 kg pr uge. (en balle til 2 bokse)
  4. Når man vurderer at bunden er blevet for våd i et lille område (tisseplet), fjerner man kun den våde plet eller område og lader det tørre ligge tilbage samt supplere op efter behov.
  5. Madrassen kan ligge hele sæsonen uden bundmugning som en fast, fjedrende, tør og isolerende madras. Erfaringer viser at man fra starten ikke må spare for meget på strøelsen for at bygge madras op med god succes.
  6. Er man i tvivl så lad madrassen ligge. Det er kun hestepærer der skal ud. Madrassen skal ikke være knastør som når man starter en boks op med helt ny strøelse. Fra kanter kan man tit rive tør hamp ind over midten for at holde en god madras der også er kendetegnende ved et meget lavt forbrug og arbejde.