The real green

Hamp er Co2 positiv........

En plante der vokser så kraftigt som hamp optager alt andet lige meget mere Co2 via fotosyntesen end skov. Hamp er derfor en vigtig brik i at kunne "gemme" kulstof for at nedbringe Co2 niveauet.
 
At få hamp til at ersatte olie i diverse plastprodukter og energi generelt giver således dobbelt gevinst på Co2 regnskabet.
 
Danhamp´s påstand er således at hamp kan være Co2 Positiv og ikke kun Co2 Neutral.
En påstand der skal forfølges i fremtiden og bakkes op med forsøg og forskning. Dokumentation mangler således, men der kan vist ikke være nogen tvivl herom.



En skov af hamp.

Meget byggeri, møbler og energi består af træ fra skovene. Hamp er enårig, men giver langt mere udbytte end skov pr ha. Enårige planter til byggemateriale/huse istedet for 50 år gamle træer er langt at foretrække.

Og hvis man skal bruge biomasse til energi bør det være fra planter med højest udbytte og kortest vækstsæson.

Alt i alt færre træer skal fældes hvis hampen bliver udnyttet.

Ingen Kemi.

Hamp har normalt så kraftig en vækst at ukrudt bliver kvalt under hampen og ikke er noget problem.

Sygdomme og skadedyr hos hampen er heller ikke et problem ved et alm sædskifter så det eneste hampen kræver er næring i form af gødning og gerne rigeligt.

Stor og kraftig vækst kræver megen næring, men dette kan være svært at finde i DK. Særligt i det økologiske er der her en stor udfordring.

At høste en skov af hamp er på alle måder ikke bare lige som man plejer.

Alt er specialmaskiner og nye metoder, med mere eller mindre held.

Vejret er heller ikke uden betydning i processen.


Der findes udstyr der kan klare opgaven, men der skal også tages nogle valg.

Her høstes ex kun stænglerne og ved anden metode høstes i princippet kun frøene.

Udfordringer er der nok af.

Dette billede viser lidt om hvad hamp også er. Det vikler og vikler og vikler.....

Hampens styrke er nogle gange også processens svaghed og udfordring.


Vi kender alle hampereb, pakkegarn og blår.

Med hampen ligger også her nogle små "gåder" at løse.


Logistikken skal være på plads.

Dette viser lidt om hvor volumetung hampen er. Der skal flyttes rigtig meget, derfor vil hampen også i fremtiden skulle produceres, forarbejdes og forbruges lokalt i hele verden.

Hampefrø er en af de mest komplette fødevarer i aminosyresammensætningen.

WHO anbefaler hamp som den fødevare med den mest optimale Omega 3-6-9 forhold.

Hampefrø er proteinrig og en mulig kandidat som proteinfoder i det økologiske dyrehold. Høstmetode, udbytte, pris og lovgivning er så udfordringen.